Uzun yıllar boyunca pişiyi hep yumurtasız yapardım ama istediğim gibi kabarmazdı. Bir gün başka nasıl yapılır diye nette tarif bakınırken bir blogda burada bu tarife rastladım ve hemen denedim sonuç mükemmel...
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 adet yumurta,
- 1 paket hamur kabartma tozu,
- tuz,
- aldığı kadar un,
- kızartmak için sıvı yağ.
Bütün malzemeleri bir tepsiye koyup yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. Tezgaha biraz un serpip oklavayla açın ve hamuru istediğiniz şekilde (ben çay bardağı kullandım)kesin. Hamurun hepsini bu şekilde yaptıktan sonra kızartmak için tavaya sıvı yağı ekleyin iyice kızdıktan sonra açtığınız bütün hamurları bir güzel kızartın. Afiyet olsun:)))
Ellerine sağlık...
YanıtlaSilBana gönder kaldıysa, çayı ben demlerim. Ama yanında sen de gel :))
sağol Nesibecim taze taze yapıp geliyorum hemen çayı koy ocağa:))
YanıtlaSilgamzeeee yeni tarifler bekliyom bakkkkkkkkkk yasemin
YanıtlaSilyeni tarif yayınlandı Yasemincim takip ettiğin için sağol tatlım:))
YanıtlaSilGÖRDUMEEEEEE.:))YORUM BILE YAZDIIM
YanıtlaSilMerhaba gamzecim nasılsın canım iyi haftalar dilerim ayrıca bloguna bannerimizi eklediğin için çok teşekkür ederim canım sevgiler herşey gönlünce olsun
YanıtlaSilRica ederim canım sevgiler....
YanıtlaSilGül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatin en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olmasi temennisiyle... Iyi Kandiller
YanıtlaSilhttp://hamaratabla.yetkinforum.com/
Hamarat Ablacım teşekkür ederim ben de geçmiş kandilini kutlarım sevgilerimle....
YanıtlaSil